Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2014 21:19 - ИСТИНАТА ЗА УКРАЙНА
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 3328 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Истината за Украйна

Настоящата статия е превод на публикацията в личния блог на помощник-секретаря на Министерството на финансите за икономическа политика по времето на американския президент Роналд Рейгън и ко-фаундър на т.нар. Рейгънова икономика – Пол Крейг Робъртс. Отдавна се канех да напиша нещо за Украйна, но все нямах време – е изпревариха ме, че и от САЩ. Ако това не ви отнесе главата не знам кое.

Ето и статията в пълния й вид в адаптиран превод все пак не съм преводач. Най-долу ще откриете и оригиналния линк към нея, за да я сравните, ако искате:

image

Истината за Украйна

В редица мои статии обяснявам, че Съветският съюз служеше за ограничаване на американската сила и агресия. С разпада на Източния блок се отключи и неоконсервативното желание за хегемония на САЩ в глобален мащаб. Русия под управлението на Путин, Китай и Иран са единствените, които могат да възпрат подобна идея на неоконсерваторите.

Ядреният и военен потенциал на Русия я прави най-силното препятствие по пътя на американската хегемония. За да се неутрализира Русия, Вашингтон наруши споразумението Рейгън-Горбачов, което ограничаваше разширяването на НАТО на Изток в рамките на бившия Източен блок и сега агресивно подхожда за присъединяването на такива райони като Грузия и Украйна към НАТО.

Вашингтон се отказа от споразумението, което ограничава използването на противоракетен щит и разположи подобни системи на практика по границите на Русия. Вашингтон дори промени военната си доктрина и тя вече допуска използването на ядрено оръжие първи.

Всичко това е създадено, за да се ограничи Русия и да се намалят възможностите на Москва да противодейства на волята на САЩ в международен план.

Руското правителство (както и правителството на Украйна разбира се) глупаво допуснаха работата на огромен брой финансирани от САЩ неправителствени организации под характерните прикрития „организации за защита на правата на човека“, „демократични организации“ и прочие.

Елементи като Pussy Riots и провежданите от тях акции бяха създадени, за да изкарат Русия във възможно най-лошата светлина пред света (бел. Тиквеника – тук, авторът подчертава, че Pussy Riots и жените в този тип организации в Украйна и Русия като цяло са – полезни наивници).

Западните медии атакуваха като за последно Олимпийските игри в Сочи, за да дискредитират максимално Русия в очите на света и да осмиват и демонизират Путин в международен план. Вашингтон целенасочено се опитва да изолира Путин и Русия от това да имат каквито и да било успехи, в която и да била област, без значение дали става въпрос за дипломация, спорт или човешки права.

Американските медии са буквално Министерство на Пропагандата, което работи в подкрепа на правителството на САЩ и корпорациите, за да изкарат Русия по-черна от Дявола. Стивън Коен точно описа отразяването на американските медии по казуса Украйна като „ цунами от срам, непрофесионализъм и политическа провокация“.

Като останка от Студената война, американските медии все още получават доверие като на източник, на който може да се разчита. Всъщност, няма такова нещо като свободна преса в Америка с изключение на по-малките алтернативни онлайн сайтове.

През късните години от управлението на Клинтън, американското правителство допусна 5 големи конгломерата да придобият контрол над всяка по-следена и до този момент независима медия. Стойността на тези мега-компании зависи от техните лицензии за разпространение. Логично нито една от тях не смее да се изправи срещу правителството на САЩ по важните и противоречиви проблеми.

В допълнение ще отбележа, че тези медийни конгломерати вече не се управляват от хора с журналистическо съзнание, а от корпоративни рекламни агенции и дори от бивши правителствени служители, които са фокусирани върху приходите от реклама и върху достъпа до ексклузивни правителствени източници на информация.

Вашингтон използва медиите, за да подготви американците за конфронтация с Русия и да влияе на руснаците и другите хора по света срещу Путин. Вашингтон искрено би се зарадвал да види по-слаб и по-колеблив лидер на Русия от Путин.

Много руснаци обаче са лековерни. Преживели комунизма и хаоса от колапса на СССР, те естествено вярват, че Америка е най-доброто място, пример за целия свят, на който може да се има доверие. Това идиотско вярване, което ясно си личи в Западна Украйна, при това докато САЩ дестабилизира страната в опит да я завземе по свой начин е изключително важно оръжие, което има за цел също да дестабилизира Русия.

Някои руснаци се аргументираха с това, че САЩ все още ги възприемат като стереотипен образ от Студената война и така обясняваха западната риторика. Старите стереотипи обаче са просто поредната заблуда. Вашингтон стреля директно по Русия. Русия е под обстрел и ако руснаците не го разбират – те са история.

Много руснаци спят, но Изборският клуб се опитва да ги събуди. В публикация на седмичния вестник „Завтра“, мнозина стратези и военни експерти предупреждаваха, че Западът ще използва протести, за да предотврати решението на правителството на Украйна за отказа му да се присъедини към ЕС. Освен това, подобно стечение на обстоятелствата би могло да изкара на бял свят и множество фашистки и нацистки елементи в Украйна, които да извършат държавен преврат.

Подобен преврат ще доведе вероятно до гражданска война в Украйна и ще представлява сериозна стратегическа заплаха за Руската Федерация. Експертите заключиха, че ако подобен преврат успее, то последствията за Русия ще са:

  • Загуба на Севастопол като база на руския черноморски флот
  • Етническо прочистване на южна и източна Украйна, което ще доведе до огромна вълна от бежанци
  • Загуба на производствени мощности в Киев, Днепропетровск и Харков, където се произвежда руско военно оборудване
  • Потискане на рускоговорящата популация в страната и насилствена украинизация
  • Разполагане на военни бази на САЩ и НАТО в Украйна, включително Крим, а с това и тренировъчни лагери за терористи, които да бъдат инфилтрирани в Кавказ, поречието на Волга и дори в Сибир
  • Разпространение на оркестрираните протести в Киев в градове на Руската Федерация, където населението не е предимно руско

Руските стратези заключават, че ако ситуацията в Украйна не бъде овладяна навреме, то това вещае катастрофа за бъдещето на Русия.

Какво трябва да се направи? Тук стратегическите експерти, които успешно са анализирали до момента ситуацията се оказват в задънена улица. Те опитват да предизвикат кампания с помощта на националните медии, за да разкрият същността на преврата в Киев. Те дори изискват позоваване на меморандума от Будапеща от 1994, който инициира конференция за овладяване на кризата между представители на Русия, Украйна, САЩ и Великобритания.

В контекста на това, че меморандума от Будапеща е пренебрегнат от някои страни се използва прецедентът от 1962 година по време на Карибската Криза, в която САЩ и СССР (Кенеди-Хрушчов) директно преговарят помежду си, за да осигурят мирния изход от ситуацията.

Това обаче се оказва илюзорна идея. Експертите се задоволяват със собствената си заблуда. Вашингтон всъщност е създател на кризата в Украйна и сега използва предположенията на експертите, за да се намеси и да постигне своите стратегически цели. Това е перфектният план за дестабилизация на Русия и за преосмисляне на успешната до момента дипломация, водена от Путин, за да предотврати атаките срещу Иран и Сирия.

Ако Вашингтон съумее да постигне успех в Украйна, Русия ще бъде елиминирана като заплаха за световната хегемония на САЩ и като такъв ще остане, макар и по-слаб само Китай.

Предполагам (Бел. Тиквеника – статията е от 14.02.2014, което е истинско прозрение на автора), че Украйна ще се превърне във врящ казан, докато Русия и Путин са заети с Олимпиадата в Сочи и така ще хване Русия неподготвена. Малко вероятно е Русия да се изправи срещу грандиозно глобално предизвикателство. Какви са реалните варианти пред нея? Във всеки случай, тези опции не включват добрата воля на Вашингтон.

Вероятно Русия ще може да оперира с американския сценарий. Ако Русия разполага с дрони (БЛА), то може да елиминира лидерите на финансираните от Вашингтон протести. Вариант е и изпращането на сили за специални операции, които да елиминират водачите на протестите, които действат срещу Русия. Ако ЕС продължи да подкрепя дестабилизацията на Украйна, Русия може да прекрати доставките на нефт и газ за марионетките на Вашингтон в Европа.

Алтернативата? Руската армия може да окупира Западна Украйна, докато се стабилизира страната и всъщност това е резонно в контекста на това, че тя е била част от Русия преди 200 години.

Едно е сигурно, че мнозинството граждани на Източна Украйна предпочитат Русия, вместо ЕС. Всъщност дори е възможно промитите мозъци на някои елементи от Западна Украйна да се изморят да се пенят и да си дадат сметка, че Украйна в контекста на САЩ/ЕС я очаква гръцки или латвийски сценарии на разграбване на държавата и ресурсите.

Искам да подчертая, че най-безопасното решение за излизане от кризата, създадена от Вашингтон и глупавите й европейски марионетни държави е да не заплашват Русия. Най-лошият сценарий е много, много опасна война.

Ако руснаците не реагират, то ситуацията може да стане непоносима за тях в перспектива. Ако се допусне Украйна да стане част от НАТО и да бъде прочистена от руснаци, руското правителство ще трябва да атакува Украйна и да свали режима или да я предаде на САЩ. Най-вероятният изход от подобно нещо ще бъде конфронтация Вашингтон – Москва и последваща ядрена война и катастрофа с глобални последици.

Неоконсерваторката Виктория Нюланд (Бел. Тиквеника – заместник държавен секретар на САЩ за Азия и Европа) си седи в своя офис и щастливо избира членовете на следващия украински парламент. Това ли искат днешните US дипломати да рискуват с намесата си във вътрешните работи на Украйна и Русия – ядрена война?

Имат ли представа президента Обама и Конгресът на САЩ, че има асистент секретар в правителството, който се опитва да провокира истински глобален Армагедон?

Незаинтересованите американци не обръщат внимание и си нямат дори идея, че неоконсерваторите и техните утопии тласкат света към глобално унищожение.

Бележка: Получих имейл от Молдова, държава, която граничи с Румъния и Украйна, че на молдованци са плащани по 30 евро на ден, за да се представят за украински протестиращи. Бих искал да науча повече по казуса и се надявам да ми бъде предоставена още информация скоро.

–––––

Това е дами и господа. Ако щете вярвайте в Дядо Коледа, но аз като един Тиквеник не вярвам в него от 5-годишен.

Статията на английски

П.с. Ако има правописни грешки ще прощавате, просто съм бързал. Използването на материала, задължително включва позоваването на статията с линк (Dofollow), а в противен случай следва DMCA доклад за авторско право към Google и съответните институции.

About these ads



Гласувай:
1



1. ivanov1010 - Авторско право
13.03.2014 14:40
Здравейте, както е посочено в статията нарушавате правата за публикуването й. Преди да се обърна към администрацията на Blog.bg и Google, за да вземат мерки към сайта, реших все пак да се обърна към вас в израз на добра воля с искане да бъде поставен линк към оригиналният материал, създаден от мен и публикуван в моя блог - >

http://tikvenik.wordpress.com/2014/03/11/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0/

Надявам се да бъде поставен DoFollow линк, към моята публикация, както е описано в последния абазац. В противен случай ще се наложи да предприема нужните законови мерки. Благодаря ви за разбирането.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10316831
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031